Папа підліткам: Зберігати дар Миропомазання у своєму серці
  • Суб, 21/05/2022 - 17:10
Приймаючи на аудієнції дітей, які приготовляються до прийняття, або нещодавно прийняли Святу Тайну Конфірмації, Святіший Отець закликав їх розвивати цей дар, щоб ставати добрими людьми та християнами.

21 травня Папа Франциск зустрівся у Ватикані з підлітками, які нещодавно прийняли Святу Тайну Миропомазання або готуються її прийняти. Група паломників прибула з Ґенуезької архидієцезії в рамках щорічного паломництва до Риму. Зустріч відзначилась невимушеною розмовою про важливість Святої Тайни Миропомазання, під час якої Папа говорив експромтом, без заздалегідь приготованої промови.

 

«Підліток отримує Конфірмацію і покидає Церкву. Це правда чи ні?», – жартівливо запитав Святіший Отець, мовляв, Миропомазання іноді називають «Святою Тайною прощання». Діти заперечно викрикнули «Ні!». Папа Франциск сказав, що чудовою річчю є залишатися в Христовій Церкві. А Свята Тайна Миропомазання дає нам можливість прямувати життям вперед, а не залишатись на місці. Вона також готує нас стати добрими людьми, добрими громадянами та добрими християнами. Тому, на думку Святішого Отця, потрібно подбати про те, щоб зберігати Божий дар цієї Святої Тайни.

 

Папа Франциск порівняв Святу Таїну Конфірмації з подарунком. «І ми повинні зберегти подарунок, подбати про подарунок, розумієте? Ми не повинні класти цей подарунок у шухляду», – сказав Святіший Отець. Він попросив дітей зберігати дар Святої Тайни у своєму серці, зокрема, через молитву, «просячи Господа, щоб дав нам сили прямувати вперед, зберегти цю силу Святого Духа, яку ми всі отримали», – сказав він. Дар Святої Тайни Миропомазання ми розвиваємо також через дружбу, яка дозволяє розвивати щедрість самопосвяти ближньому та громаді. «Молитва, рух вперед у спільноті та великодушність. Ви зрозуміли?» – запитав маленьких паломників Папа Франциск. На ці прохання діти ствердно вигукнули та на завершення помолились всі разом до Богородиці.