Папа підсумував Спеціальну Асамблею Синоду Єпископів
  • Втр, 29/10/2019 - 10:47

Завершуючи Спеціальну Асамблею Синоду Єпископів, що проходив на тему: «Амазонія: нові шляхи для Церкви та цілісної екології», ввечері 26 жовтня 2019 р., Папа Франциск експромтом прокоментував підсумковий документ Синоду, поділився своїми думками щодо його перспектив та оприлюднив деякі рішення.

Він підкреслив важливість синодальності в Церкві, із зрозумінням приймаючи пропозицію, щоб саме це питання стало темою наступного Синоду Єпископів.

Він також нагадав, що не існує вимог щодо післясинодального напоумлення, однак, підсумкове слово Папи є важливим, тому він має на меті приготувати післясинодальний документ уже до кінця цього року.

Святіший Отець наголосив, що осередком Синоду був пастирський, культурний, екологічний та суспільний діагноз проблем у панамазанському регіоні. Він зауважив, що одним з головних викликів є євангелізація. Вказав на проблему нестачі молодих священиків та богопосвячених осіб, бо часто вони уникають місіонерської праці. В зв’язку з цим він закликав приділити більше уваги формації священиків у місійному дусі, а також поділився пропозицією, щоб кожен ватиканський дипломат у межах своєї формації проходив дворічне служіння на місійних територіях.

На закінчення Папа Франциск звернувся до журналістів, подякувавши їм за підтримку Синоду та закликав уважно розглянути діагноз проблем, зроблений на цій асамблеї, щоб не загубитись «у дрібницях», а приділити увагу тому важливому, що було зроблене.