Папа подякував кардиналові Анджело Содано за жертвенне служіння Церкві
  • Чтв, 07/12/2017 - 13:37

З нагоди 90-річчя кардинал Анджело Содано, декана Колегії Кардиналів, вислуженого Державного Секретаря Святої Столиці, 7 грудня 2017 р., Папа Франциск очолив Святу Месу в Павлінській каплиці Апостольського палацу у Ватикані, привітавши ювілята, а проповідь виголосив сам кардинал Содано.

Святіший Отець назвав кардинала Анджело Содано «церковнопослушною людиною», наголосивши, що в ньому бачимо «свідчення людини, яка дуже багато зробила для Церкви серед різноманітних ситуацій, в радості і в сльозах». Папа висловив подяку колишньому Державному Секретареві та підкреслив важливість вдячності за великі Божі дари, зазначаючи, що пам’ять про отримані благодаті спонукає нас до наступних викликів.

Кардинал Содано подякував Святішому Отцеві за його присутність та зазначив, що хоч йому довелось виконувати служіння в різних ділянках, але завжди воно завжди було місією священика. З цієї нагоди кардинал окремо заохотив молитись за покликання до священства. Він пригадав, що для святого Амвросія найважливішим був Христос, Церква та людина, а, зокрема, любов до бідних, заохочуючи провадити апостольську діяльність, спираючись на ці основні орієнтири.      

Кардинал Анджело Содано народився в провінції Асті на півночі Італії 23 листопада 1927 року. Після довгого служіння в дипломатичному корпусі Святого Престолу він керував Державним Секретаріатом в 1991-2006 роках, служачи святому Папі Іванові Павлові II і Венедиктові XVI. З 30 квітня 2005 року він є Деканом Колегії Кардиналів.

Як Державний Секретар Святої Столиці кардинал Анджело Содано декілька разів відвідував Україну, зокрема з нагоди відкриття нового Осідку Апостольської Нунціатури, в приготування до візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну та супроводжував Святішого Отця під час його Апостольських відвідин України.