Папа повернув кардинала Берка до складу Римської Курії
  • Втр, 29/09/2015 - 12:33

Папа Франциск повернув кардинала Реймонда Берка до складу Конгрегації у справах святих. Таким чином кардинал повертається до Римської Курії, звідки був усунений в грудні 2013 року.

Як повідомляє агенція Zenit, 26 вересня у Ватикані оголосили, що Папа Франциск призначив кардинала Карло Каффарру, Архиєпископа-Митрополита Болоньї, та кардинала Реймонда Лео Берка, покровителя Мальтійського Ордену, членами Конгрегації у справах святих.

Власне Конгрегація у справах святих контролює процес, який провадить до канонізації святих. Також щороку вона готує усе необхідне для того, щоб Папа зміг представити нові приклади святості.

Після того, як кардинала Берка було усунено з Курії, виникли певні підозри щодо розбіжності між Папою Франциском та кардиналом Берком стосовно «ліберальної і консервативної» ліній. Після усунення з посади префекта Апостольської Сигнатури, найвищої непапської судової влади в Церкві, кардинала Берка було призначено покровителем Суверенного військового мальтійського ордену, в чому багато хто вбачав пониження по службі чи примусове звільнення.