Папа привітав безхатченків у Сикстинській каплиці
  • Птн, 27/03/2015 - 13:55

Мистецьку красу колекції Ватиканських Музеїв мали нагоду подивляти також і бідні. З ініціативи Апостольської Елеумозінерії, 26 березня 2015 р., 150 безхатченків, які у Ватикані бачили хіба що лише сходи і колонаду довкола площі Святого Петра, ховаючись під нею від негоди, отримали запрошення відвідати Ватиканські Музеї та Сикстинську каплицю – місце, де відбувається Конклав для обрання Наступника святого Петра.

Вже сама можливість відвідати Ватикан зсередини, адже до музеїв вони увійшли не ззовні, як всі відвідувачі, але пройшовши через територію Держави-Міста Ватикану, повз «Дім святої Марти», де мешкає Папа, та ватиканськими садами, була великою несподіванкою для бідняків, які отримують допомогу від Апостольської Пенітенціарії. Ще більша несподіванка очікувала їх під час відвідин Музею: коли вони переступили поріг Сикстинської каплиці, з інших дверей їм назустріч вийшов Папа Франциск, супроводжуваний лише мажордомом. Він потиснув руку тим, до кого наближався та сказав: «Ласкаво запрошую! Це дім усіх, також і ваш».

Подякувавши архиєпископові Конрадові Краєвському, Апостольському Пенітенціарієві, тобто, роздавачеві милостині, за таку ініціативу, Святіший Отець попросив безхатченків молитися за нього, зазначаючи: «Я потребую молитов таких людей, як ви», – а тоді призвав на них Боже благословення, побажавши: «Нехай Господь вас оберігає, допомагає на життєвій дорозі та дасть відчути Свою ніжну Батьківську любов».

Папа особисто привітався з кожним із гостей, провівши з ними понад 20 хвилин. Після зустрічі зі Святішим Отцем працівники музею пригостили безхатченків вечерею у музейному кафе.