Папа привітав православних коптів з нагоди посвячення нової катедри
  • Пон, 07/01/2019 - 11:27

Патріарший комплекс споруджений у новому адміністративному центрі Єгипту поблизу Каїра.

«Нехай же в новому катедральному соборі зможе постійно підноситися культ, милий Богові на висотах, та сходити благословення та мир на землю для всіх людей Божого благовоління», – побажав Папа Франциск через відеопослання, записане з нагоди посвячення нового катедрального собору Ісусового Різдва Коптської Православної Церкви, зведеного в новому адміністративному центрі Єгипту, що споруджується на схід від Каїру.

«Нехай же князь миру подасть Єгиптові, Близькому Сходу та всьому світові дар миру та процвітання», – побажав Глава Католицької Церкви, склавши окремі вітання «дорогому братові Його Святості Папі Тевадросу ІІ та дорогій Коптській Православній Церкві, що зуміла дати справжнє свідчення віри та милосердної любові навіть у найважчі періоди». «Найдорожчі браття й сестри, ви маєте мучеників, що додають кріпості вашій вірі. Дякую вам за ваш приклад», – сказав Святіший Отець, передаючи також вітання Президентові та представникам Уряду.

Найбільший християнський храм на Близькому Сході

Катедральний собор «Milad al Massih» (Народження Ісуса), що є найбільшим християнським храмом на Близькому Сході, разом з комплексом патріаршої адміністрації займає 7500 квадратних метрів. Він зведений в новому адміністративному центрі Єгипту, який влада споруджує в місцевості, розташованій на схід від Каїру. Тут розміщуватиметься осідок патріархату. Неподалік також завершується спорудження найбільшої мечеті країни.

Згідно з коптською традицією, архітектонічна структура храму відображає Ноїв ковчег, як символ Церкви – «човна спасіння». Посвячення відбулося у різдвяну ніч, в неділю, 6 січня 2019 року.