Папа привітав юдеїв зі святами
  • Втр, 08/10/2019 - 09:38

Папа Франциск надіслав привітання головному равину Риму, Рікардо Ді Сеньї, з нагоди юдейських свят Рош Хашана, Йом Кіпур та Суккот.

«З нагоди урочистих святкувань Рош Хашана, Йом Кіпур та Суккот я щасливий надіслати Вам і юдейській спільноті Риму мої щирі привітання», - написав Святіший Отець. – «В моїх думках маю також юдейські спільноти в усьому світі, з надією, що ці свята принесуть надмірні благословення від Вічного Бога і стануть джерелом великої радості». «Нехай Всемогутній, у Його одвічному милосерді, завжди укріплює наші дружні зв’язки і прагнення сприяти постійному діалогу заради добра усіх», - написав Папа, бажаючи усім юдеям «Шалом Алейхем», що означає «Мир вам» - повідомляє Vatican News.

Юдейські свята

Рош Хашана, що означає в перекладі «голова року», є юдейським новим роком. Перше із великих свят цього року було дводенним святкуванням – з 29 вересня по 1 жовтня.

Йом Кіпур, відомий як День спокути, є одним із найважливіших юдейських свят. Традиційно його відзначають 25-годинним постом та посиленою молитвою. Цього року він припадає на 8-9 жовтня.

Суккот, перекладається як Свято кучок, є нагадуванням про ті намети, в яких жили ізраїльтяни в пустелі, виходячи з єгипетського рабства. Це землеробське свято, яке від самого початку вважалось подякою за плоди врожаю. Цього року Суккот припадає на період 13-20 жовтня.