Папа прийняв президента Анголи
  • Суб, 03/05/2014 - 16:33

На спеціальній аудієнції Святіший Отець прийняв президента Анголи Жозе Едуарду душ Сантуш. Метою візиту африканського політика до Ватикану було зміцнення взаємин і подяка Святому Престолу за внесок у мирний процес в Анголі.

Як повідомляє Радіо Ватикану, Франциск подарував президентові душ Сантушу серед іншого також і пам'ятний медальйон із зображенням св. Мартіна, що віддає половину свого солдатського плаща жебракові. На звороті зображено ангела. "Це ангел миру, котрий перемагає зло", – сказав Папа.

Лідер Анголи відвідав також Секретаріат держави Ватикан. У ході переговорів у Ватикані було підтверджено добрі двосторонні відносини, обговорювався і  проект угоди про правовий статус Церкви в цій африканській країні. У цьому контексті звернено увагу на внесок католиків у життя Анголи, зокрема в галузі освіти та охорони здоров'я. Піднімалися також регіональні питання, особливо проблеми боротьби з бідністю та соціальною нерівністю, інтегрального розвитку особи, примирення, справедливості та миру, при цьому особливу увагу було приділено триваючим в Африці конфліктам.