Папа призначив Апостольського Адміністратора для дієцезії Формоза в Бразилії
  • Срд, 21/03/2018 - 14:12

Папа Франциск призначив Апостольського Адміністратора для дієцезії Формоза в штаті Ґояс, що розташований у центрально-західному регіоні Бразилії після того, як єпископ та п’ять священиків були заарештовані за корупцію та утворення злочинної організації. Бразилійський єпископат очікує якнайшвидшого спрведливого з’ясування правди.

Апостольським Адміністратором призначений архиєпископ-митрополит Убераби, преосвященний Пауло Мендес Пейшото.

За повідомленням місцевої преси, їх звинувачують у незаконному привласненні щонайменше 600 000 доларів з пожертв вірних та використанні їх для нецерковних цілей. Ув’язнення єпископа та священиків становить частину масштабнішої операції, яка призвела до арешту ще 8 осіб у штаті Ґояс.

Єпископ Леонардо Стайнер, Генеральний Секретар Національної Конференції Єпископів Бразилії, від імені бразилійського єпископату висловлює солідарність з ув’язеним єпископом, священиками та віруючими згаданої дієцезії, закликаючи до довірливого покладання на волю Божого милосердя. За його словами, для добра Церкви правда повинна бути з’ясована із справедливістю та прозорістю. Він закликає усіх вірних перебувати в молитовній єдності та бути справжніми свідками Євангелія.