Папа призначив Камерленга Святої Римської Церкви
  • Чтв, 14/02/2019 - 15:21

Вакантну після відходу до вічності кардинала Торана посаду зайняв Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя

У четвер, 14 лютого 2019 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив кардинала Кевіна Фаррелла, Префекта Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, Камерленгом Святої Римської Церкви.

До обов’язків Камерленга належить адмініструвати матеріальні блага Апостольської Столиці, коли Папа є відсутнім, а також під час вакантності Папського престолу. У випадку смерті Папи саме Камерленг має її підтвердити та займається організацією похорону. З настанням Sede Vacante він опечатує папські апартаменти, анульовує печатку та знищує так званий «Перстень рибалки». До обрання нового Наступника святого Петра, разом з трьома кардиналами-помічниками, які щодня обираються шляхом жеребкування, займається вирішенням поточних справ Церкви.

Від 20 грудня 2014 р. цю посаду займав кардинал Жан-Луї Торан, Президент Папської Ради з питань міжрелігійного діалогу, який 5 липня 2018 року відійшов до вічності. Віце-камерленгом є призначений того ж дня архиєпископ Джамп’єро Ґлодер, Президент Папської Церковної Академії.