Папа призначив Заступника Державного Секретаря із загальних справ
  • Срд, 15/08/2018 - 14:20

Кардинала Анджело Бечію на цьому служінні замінить уродженець Венесуели архиєпископ Едґар Пенья Парра

У середу, 15 серпня 2018 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Заступником Державного Секретаря із загальних питань архиєпископа Едґара Пенью Парру, дотеперішнього Апостольського Нунція в Мозамбіку. Він приступить до виконання нових обов’язків 15 жовтня.

Нагадаємо, що до 29 червня 2018 р. Заступником Державного Секретаря із загальних питань був теперішній кардинал Джованні Анджело Беччіу, який по завершенні літа очолить Конгрегацію в справах проголошення святих.

Біографічна довідка

Архиєпископ Едґар Пенья Парра народився 6 березня 1960 року у Венесуелі. Пресвітерські свячення отримав 1985 року. Захистив докторат з канонічного права. На дипломатичну службу Святого Престолу поступив 1 квітня 1993 року, виконував служіння у Папських представництвах у Кенії, Югославії, при структурах ООН в Женеві, в апостольських нунціатурах у ПАР, Гондурасі та Мексиці. Від 2011 до 2014 року, отримавши єпископські свячення, був Апостольським Нунцієм у Пакистані, а від 2015 року – в Мозамбіку. Володіє іспанською, італійською, англійською, французькою, португальською та сербо-хорватською мовами.