Папа про Алжирських мучеників: Переслідування не є дійсністю минулого
  • Птн, 07/12/2018 - 09:02

У Ватикані оприлюднили лист Святішого Отця, який призначив кардинала Джованні Анджело Беччіу своїм Спеціальним Посланцем на урочистості з нагоди беатифікації Алжирських мучеників.

В урочистість Непорочного Зачаття, 8 грудня 2018 р., в Марійському санктуарії Нотр-Дам-де-Санта-Круз в алжирському місті Орані, відбудеться беатифікація дев’ятнадцяти мучеників, які були вбиті в цій північноафриканській країні між 1991 та 2002 роками. Урочистості очолить Префект Конгрегації в справах визнання святих кардинал Джованні Анджело Беччіу, який, однак, не просто представлятиме Папу, як це відбувається на беатифікаціях у різних частинах світу, але прибуває до Орана як Спеціальний Посланець Святішого Отця.

Слуга не більший від пана свого

У Ватикані оприлюднено лист Папи Франциска до свого Спеціального Посланця, в якому Глава Католицької Церкви нагадує, що Сам Ісус, Божий Син, Який «без жодної провини переніс переслідування та жорстоку смерть на хресті», передвіщав Своїм учням: «Слуга не більший від пана свого. Якщо переслідували мене, переслідуватимуть і вас».

Як зазначає Святіший Отець, ці слова не перестають підтверджуватися «в різних регіонах та різними способами», показуючи нам усім, що «переслідування не залишилися в минулому, адже навіть сьогодні ми їх зазнаємо: у жорстокий спосіб, як більшість сучасних мучеників, або ж у більш прихований спосіб, через наклепи й обман».

Віра, любов і прощення

Наступник святого Петра підкреслює, що Церква завжди мала «особливу набожність до мучеників, які дали свідчення віри та любові до Господа Ісуса аж до пролиття крові», як це зробили й 19 мучеників алжирської землі. Папа просить свого Посланця передати його «братерські вітання послідовникам інших релігій та всім людям доброї волі» та нагадує, що ці мученики простили своїм кривдникам, виявивши більшу любов до вічного життя, яке «тепер посідають».