Папа про визнання ролі жінки: Пам’ятати про те, що Церква є матір'ю
  • Суб, 23/02/2019 - 19:41

Наприкінці другого дня зустрічі «Захист неповнолітніх у Церкві», після виступу Лінди Ґізоні з Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, Святіший Отець поділився кількома думками про жіночий вимір Церкви

 

Слухаючи доктора Ґізоні, я чув як Церква промовляє про себе саму. Всі ми говорили про Церкву, в усіх доповідях. Але цього разу промовляла сама ж Церква. Справа не лише в стилі: йдеться про жіночий геній, що відображується в Церкві, яка є жінкою», – цими словами ввечері, 22 лютого 2019 р., Папа Франциск прокоментував доповідь Лінди Ґізоні, що очолює відділ в справах мирян Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, під час другого дня зустрічі «Захист неповнолітніх у Церкві».

Не йдеться про церковний фемінізм

Святіший Отець зауважив, що запросити до слова жінку – це не прояв церковного фемінізму. Запросити жінку говорити про рани Церкви означає «запросити Церкву говорити про себе саму, про свої рани». Адже «жінка – це образ Церкви, яка є жінкою, нареченою та матір’ю».

«Не йдеться про те, щоб лише надавати більше функцій жінці в Церкві: так, це потрібно й добре, але лише цим не розв’яжеться проблему. Йдеться про те, щоб інтегрувати жінку як образ Церкви в наш спосіб думання. А також думати про Церкву згідно з жіночими категоріями».