Папа про Жана Ваньє: Дякую цьому мужеві за його велике свідчення
  • Чтв, 09/05/2019 - 08:44

Під час перельоту зі Скоп’є до Риму Святіший Отець віддав шану Жанові Ваньє, який 7 травня відійшов до вічності на 91-му році життя.

Беручи до уваги короткотривалість перельоту зі Скоп’є до Риму, коротким було традиційне спілкування Папи Франциска із журналістами, які супроводжували його на борту літака. Але перед тим, як передати слово колегам для запитань, виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру Алессандро Джізотті звернувся до Папи з проханням:

«Ви сьогодні ходили слідами Матері Терези, великого свідка християнської любові, й усі ми, як і Ви, як знаємо, були вражені смертю Жана Ваньє – приятеля і брата найостанніших, ще одного великого свідка. Перше, ніж перейдемо до запитань, хочу попросити Вас поділитися кількома думками про Жана Ваньє».

Відповідаючи, Святіший Отець зазначив, що був поінформований про стан здоров’я Жана Ваньє, а тиждень тому мав з ним телефонну розмову. «Хочу скласти подяку за це свідчення: це була людина, що зуміла прочитати християнську плідність в таїнстві смерті, хреста, хвороби, в таїнстві тих, кого світ зневажає та відкидає немов непотріб. Він трудився не лише для найостанніших, але й задля тих, кому ще перед народженням загрожує засуд смерті. Просто дякую йому і дякую Богові за те, що дав нам цього мужа та його велике свідчення».