Папа: Просімо в Господа особливого милосердя для українського народу
  • Пон, 15/08/2022 - 12:28

У контексті двадцятиріччя ввірення світу Божому милосердю, яке довершив Іван Павло ІІ, Папа Франциск побажав Божих милосердя та милості для багатостраждального народу України.

«Просімо в Господа особливого милосердя, милосердя й милості для багатостраждального українського народу», – закликав Папа Франциск наприкінці молитовної зустрічі з паломниками, що відбулася в неділю, 14 серпня 2022 року. Вітаючи прочан, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, він звернув увагу на присутність українських прапорів, а тоді скерував думку до паломників, які зібралися в санктуарії Божого Милосердя в Лаґевніках біля Кракова, спогадуючи двадцятиріччя ввірення світу Божому милосердю, яке 17 серпня 2002 року на цьому місці здійснив Папа Іван Павло ІІ. Святіший Отець сказав:

«Окрема думка лине до численних прочан, які сьогодні зібралися в санктуарії Божого Милосердя в Кракові, де двадцять років тому святий Іван Павло ІІ звершив Акт ввірення світу Божому милосердю. Сьогодні більше, як будь-коли, бачимо сенс цього жесту, який хочемо поновити в молитві та в життєвому свідченні. Милосердя – це дорога спасіння для кожного з нас і для всього світу. І просімо в Господа особливого милосердя, милосердя та милості для багатостраждального українського народу».

Папа Франциск також привернув увагу до серйозної гуманітарної кризи в Сомалі та сусідніх країнах, де населення, «яке вже жило в нестабільності», потрапило в смертельну небезпеку через посуху. «Хочу побажати, щоби міжнародна солідарність змогла дати ефективну відповідь на цю надзвичайну ситуацію. На жаль, війна розсіює увагу та ресурси, але ось цілі, що вимагають максимальних зусиль: боротьба з голодом, охорона здоров’я, освіта», – сказав він.