Папа: Різдво спонукає замислитися над добротою Бога
  • Пон, 03/01/2022 - 20:44

В той час, як людство, поранене гріхом, шукає істину та милосердя, Бог виходить нам назустріч, щоби вчинити нас учасниками Свого життя. Про це Папа Франциск нагадує через твіттер.

«Різдво заохочує нас замислитися над драматичністю історії, в якій люди, поранені гріхом, шукають істину, милосердя та відкуплення, і над добротою Бога, Який вийшов нам назустріч, аби переказати спасенну Істину та вчинити нас учасниками Свого життя»

Повідомлення такого змісту з’явилося в понеділок, 3 січня 2022 р., на аккаунті Святішого Отця в Твіттері.

Бог, Який став близьким

У своїх повчаннях Папа Франциск зазначає, що Різдво стало загальним святом, також і невіруючі відчувають його чарівність. «Християнин, однак, знає, що Різдво – це вирішальна подія, вічний вогонь, запалений у світі Богом, а тому його не можна плутати з швидкоплинними речами», – говорив він під час загальної аудієнції напередодні різдвяних свят 2020 року.

Святіший Отець при цій нагоді наголошував на важливості того, щоби Різдво не применшувати лише до сентиментального та споживацького свята, яке багате на подарунки й побажання, але убоге вірою та людяністю. А тому необхідно стримати певну «світську ментальність», неспроможну збагнути суть нашої віри, висловлену в пролозі Євангелії від Івана: «Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили – славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого».

За словами Папи, через простоту та людяність Різдва ми отримуємо дар благодаті, який «може усунути з наших сердець та умів песимізм, що поширився через пандемію». Можемо здолати почуття тривожної загубленості, не дозволити, аби поразки нас здолали, «наново віднайшовши усвідомлення того, що це смиренне та вбоге Дитя – це Сам Бог, Який став людиною для нас».