Папа серед бідних Дубліна: моліться за Церкву
  • Пон, 27/08/2018 - 09:44

Під час короткого, 36-годинного візиту до Ірландії, Папа Франциск бажав зустрінутись також і з убогими. Місцем зустрічі, яка відбулась ввечері 25 серпня 2018 р., було обрано осередок опіки безпритульними оо. Капуцинів.

Понад 800 щоденних обідів, приблизно 1500 харчових наборів і медичну та психологічну допомогу тут від 1969 року забезпечують безпритульним та людям, які опинились поза межею бідності, 10 священиків-капуцинів, а все служіння повність виконують волонтери, представники яких разом із сотнею матерів з дітьми, молоді, літніх людей та цілих сімей, які знаходять опіку в згаданому осередку, мали можливість зустрінутись із Святішим Отцем.

Папа Франциск приділив час і увагу кожному із присутніх, особисто привітав, обняв, утішив, отримав символічні подаруночки, зроблені руками дітей. І, не зважаючи на те, що це не було запрограмовано, звернувся з імпровізованим привітанням спочатку дл оо. Капуцинів, а потім до безпритульних, ввірячи їхній молитві Церкву, єпископів та духовенство.

Близькість Капуцинів до Христових ран

Звертаючись до отців-капуцинів, Святіший Отець наголосив на їхній співзвучності з Божим людом, а, зокрема, з убогими. «Ви маєте особливу благодать вбачати Христові рани в потребуючих, в убогих, у тих, що страждають, в нещасних, які нічого не мають, або ж сповнені вад та поганих звичок, – сказав Його Святість.–  Ви бачите в них Христове тіло, даючи свідчення, якого потребує Церква!»

Моліться за Церкву, за священиків та єпископів

Звертаючись до убогих, які були присутні на зустрічі, Папа Франциск сказав: «Дякую вам, дорогі брати й сестри, за любов і довір’я до оо. Капуцинів. Ви є Церквою, ви є Божим людом: з вами Ісус! Моліться за Церкву, моліться за священиків, моліться за оо. Карпуцинів, за всіх єпископів, а, зокрема, за вашого. І моліться також і за мене!» – наголосив Святіший Отець.