Папа: Щоб новим поколінням не забракло звіщення віри
  • Пон, 22/10/2018 - 12:38

Передостання неділя жовтня у Католицькій Церкві – це Всесвітній день місій. Зустрічаючись з вірними з нагоди проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 21 жовтня 2018 р., Папа Франциск нагадав про це паломниками, звернувши увагу на роль молоді в євангелізації своїх ровесників.

«Сьогодні, – сказав він, – відзначаємо Всесвітній місійний день на тему: “Разом з молоддю несімо всім Євангеліє”. Разом з молоддю – в цьому полягає шлях! І це дійсність, яку, дякувати Богові, переживаємо в ці дні на Синоді, присвяченого їй: слухаючи та залучаючи її, відкриваємо чимало свідчень юнаків і дівчат, які віднайшли в Ісусі сенс і радість життя».

Молодь – єванегелізатори ровесників

«Вони Його часто зустріли, – додав Святіший Отець, – завдяки іншим юнакам і дівчатам, учасників товариства Його братів і сестер, яким є Церква. Молімося за те, щоб новим поколінням не забракло звіщення віри та поклику співпрацювати в місії Церкви».

Молитва за місіонерів

Далі Глава Католицької Церкви скерував свою думку до багатьох християн, «чоловіків і жінок, мирян, богопосвячених осіб, священиків та єпископів», які віддали й віддають своє життя звіщенню Євангелія далеко від батьківщини. «Їм належиться наша любов, вдячність і молитва», – сказав він, запросивши всіх проказати в їхньому наміренні молитву «Радуйся, Маріє».