Папа: спорт завжди повинен служити людству
  • Чтв, 13/06/2019 - 22:30

Ковзанярство дає захоплюючий досвід життя, свободи руху, навчає дисципліни та роботи в команді, прагнучи до досконалості. З такими словами звернувся Папа до членів виконавчого комітету Міжнародного союзу ковзанярів.

Опівдні 13 червня 2019 року Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції у Ватикані керівництво та членів виконавчого комітету Міжнародного союзу ковзанярів. Звертаючись до присутніх, він підкреслив цілі цієї міжнародної спортивної федерації, до яких належить не тільки популяризація ковзанярських видів спорту та сприяння їх розвиткові в усьому світі, але й залучення дедалі більшої кількості людей до краси цих видів спорту. Святіший Отець зазначив, що всі види спорту повинні бути виразом радості – радості руху й зустрічі, радості життя та щоденних Божих дарів. Це особливо стосується ковзанярських видів спорту, які дають захоплюючий досвід життя, свободи руху, навчають дисципліни та роботи в команді, прагнучи до особистої  досконалості.

Інклюзивність, солідарність і служіння

Єпископ Риму зазначив, що традиційно ці види спорту є інклюзивними, адже вони здатні долати соціальні бар'єри, будучи відкритими для людей різного віку. «Я хотів би заохотити вас, – мовив Папа, – докладати зусилля для того, щоб радість від ковзанярства включала також і змагання високого рівня. Я сподіваюсь, що ваша участь у залученні молоді до спорту допоможе їм за допомогою спортивного запалу стати активними членами суспільства в цілому. Такі цінності як пошана, мужність, альтруїзм, врівноваженість та самодисципліна, засвоєні в спорті, повинні стати важливою підготовкою до успішних життєвих перегонів. Одне слово, спорт завжди повинен служити людству».

Міжнародний союз ковзанярів (ISU — від англ. International Skating Union) — це міжнародна спортивна федерація, головний керівний орган ковзанярських видів спорту в світі, до яких належать фігурне катання, ковзанярський спорт і шорт-трек. Це одна з найстарших міжнародних спортивних федерацій, що була заснована в Шевенінгені (Нідерланди) в 1892 році. Тепер штаб-квартира Міжнародного союзу ковзанярів розташована в Лозанні (Швейцарія), а головою союзу є голландець Ян Дійкема.