Папа стурбований ситуацією в Святій Землі
  • Срд, 16/05/2018 - 12:22

«Я дуже стурбований і засмучений загостренням напруження в Святій Землі і на Близькому Сході та задля спіралі насильства, яка дедалі більше віддаляє від дороги миру, діалогу й переговорів», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 16 травня 2018 р., висловлюючи свій біль з приводу загиблих і поранених та запевняючи свою молитовну близькість з усіма, хто страждає.

«Ще раз наголошую, що застосування насильства ніколи не веде до миру. Війна викликає війну, насильство викликає насильство», – сказав він, додаючи: «Заохочую всі задіяні сторони та міжнародну спільноту оновити зусилля, спрямовані на те, щоб переважили діалог, справедливість і мир».

Святіший Отець запросив піднести молитву до Пречистої Діви Марії, Цариці миру, розпочавши проказування молитви «Радуйся, Маріє».

Опісля Глава Католицької Церкви привітав мусульман з нагоди Рамадану, що розпочинається завтра. «Нехай же цей особливий період молитви й посту допоможе прямувати вперед Божим шляхом, що є дорогою миру».