Папа: Свідчення святих нагадує нам про те, що Бог не покидає нас
  • Срд, 31/10/2018 - 18:27

Зустрічаючись з вірними напередодні урочистості Всіх Святих та дня поминання всіх померлих, Святіший Отець нагадав про значення свідчення тих, які випередили нас у вірі, та духовної солідарності з тими, які потребують наших заупокійних молитов

Вітаючи наприкінці загальної аудієнції, що відбулася в останній день жовтня на площі Святого Петра у Ватикані, паломників, які прибули з різних кінців світу, Папа Франциск поділився деякими думками в контексті урочистості Всіх Святих та поминання всіх померлих, що 1 та 2 листопада відзначаються в Церкві латинського обряду.

«Дорогі друзі, напередодні свята Всіх Святих заохочую вас дбати про те, щоб зростало прагнення прямувати стежками святості на більшу Божу славу», –– сказав він, вітаючи франкомовних прочан, а промовляючи до іспаномовних, у контексті теми своєї катехизи, побажав, аби приклад святих спонукав «вірно та в повноті жити своїм покликанням, у гармонії є з тією шлюбною любов’ю, яку нам об’явив і дарував Ісус Христос».

Молитва за померлих

Вітаючи прочан, які прибули з Польщі та польської діаспори, Святіший Отець заохотив, щоби відвідуючи могили наших найдорожчих, ми пам’ятали, «що маємо силу святих, які перед Богом заступаються за наші потреби». «Не забуваймо, однак, – додав він, – про те, що чимало померлих чекають також на нашу духовну підтримку. Згадуймо їх в наших молитвах разом з Марією, Царицею всіх святих, просячи, аби вони були прийняти до збору вибраних у небі. Нехай же святі допоможуть нам ставати свідками Христа та Його Євангелія перед нашими ближніми».

Бог ніколи нас не покидає

А промовляючи до італійських паломників, Папа побажав, аби «свідчення віри тих, які випередили нас, скріпило в нас впевненість у тому, що Бог кожного супроводить на життєвій дорозі, нікого не залишає на себе самого та хоче, аби всі ми були святими, як і Він є святим».