Папа: святий Оскар Ромеро – приклад і заохота для всіх без винятку
  • Пон, 15/10/2018 - 18:46

«Святий Оскар Ромеро зумів досконало втілити образ Доброго Пастиря, що віддає життя за Своїх овець», – ствердив Папа, приймаючи паломників, що прибули з Сальвадору на канонізацію архиєпископа Сан-Сальвадору Оскара Ромеро.

Коло п’яти тисяч паломників з Сальвадору та Латинської Америки, які брали участь у канонізації святого Оскара Ромеро, що відбулась у Ватикані 14 жовтня 2018 р., наступного дня мали окрему зустріч з Папою Франциском у залі імені Папи Павла VI.

Послання святого Оскара Ромеро звернене до всіх без винятку

Святіший Отець наголосив, що святий Оскар Ромеро, архиєпископ Сан-Сальвадору, застрелений з ненависті до віри під час служіння Святої Меси 24 березня 1980 року, звертався до всіх без винятку, повторюючи, що «кожен католик повинен бути мучеником, бо мученик означає свідок Божого послання до людей». За словами Святішого Отця, він «зумів досконало втілити образ Доброго Пастиря, що віддає життя за Своїх овець». Святий Оскар Ромеро став жертвою ненависті. Він є прикладом вибору на користь тих, хто найбільше потребує Божого милосердя, є заохоченням свідчити Христову любов і дбайливість Церкви.

Звіщати всім Боже послання свободи

Господь «кличе нас звіщати Його послання свободи всьому людству», – підкреслив Його Святість. Лише в Ньому ми можемо бути вільними від гріха, від ненависті в наших серцях». Папа Франциск сказав, що це нелегко і саме тому ми повинні черпати силу й підтримку з молитви.

Святіший Отець з любов’ю й турботою звернувся до всього народу Сальвадору, що зберіг живу віру, незважаючи на страждання, викликані поділами та війною, зіткнувшись з насильством також і в своїй недавній історії. Однак, цей народ чинить опір і прямує вперед, хоч чимало сальвадорців були змушені залишити свої землі, шукаючи кращого майбутнього.

«Пам’ять про святого Оскара Ромеро, – сказав на закінчення Папа Франциск, – це надзвичайна можливість звернутись із посланням миру та примирення до всіх народів Латинської Америки».