Папа: університети повинні бути лабораторією діалогу
  • Пон, 16/04/2018 - 13:39

Університет повинен протистояти складним етичним і культурним проблемам, які випливають з епохальних змін, що відбуваються в сучасному світі, наголосив Папа Франциск, приймаючи 14 квітня 2018 р., делегацію «Villanova  university»  з Філадельфії (США), найстаршого католицького університету штату Пенсилванія, заснованого 1842 року Чином Отців Августиніянів.

Святіший Отець вказав, що цей американський університет є спадкоємцем величезної спадщини святого Августина, який був заснований для того, щоб зберігати й передавати католицьку традицію новим поколінням студентів, які, подібно до святого Августина, шукають справжній сенс і цінність життя.

Залишаючись вірним цьому баченню, університет повинен враховувати складні етичні й культурні проблеми, які випливають з епохальних змін, що відбуваються в нашому світі, – наголосив Його Святість, висловлюючи сподівання, що університет вірно виконуватиме своє завдання, передаючи інтелектуальні, духовні й моральні цінності, які зможуть приготувати молодих людей до мудрої й відповідальної участі  у великих дебатах, що творять майбутнє нашого суспільства.

Папа Франциск підкреслив, що університети повинні бути лабораторіями діалогу й зустрічі на служінні істині, справедливості й захисті людини на всіх рівнях. Це, на думку Святішого Отця, особливо стосується католицьких навчальних закладів, які роблять цінний внесок у місію Церкви, сприяючи справжньому та цілісному зростанню людської особи.