Папа в Марокко: відвідини соціального центру в Темарі
  • Нед, 31/03/2019 - 14:29

Другий день Апостольської подорожі до Марокко розпочався приватними відвідинами соціального осередку в Темарі.

Неділя, 31 березня 2019 р. – це заключний день дводенного візиту Папи Франциска до Марокко. Вранці Святіший Отець попрощався з персоналом нунціатури, яка стала для нього гостинним домом під час перебування в цій країні, та вирушив з приватним візитом до осередку соціального служіння, який у місті Темарі, розташованому 15 км. від Рабата, столиці Марокко, провадять сестри Згромадження Дочок Милосердної любові.

Ці відвідини були відповіддю на прохання Святішого Отця, який під час кожної Апостольської подорожі прагне відвідати якусь харитативну структуру. Для візиту в Марокко місцева Церква вказала на одну з найактивніших своїх інституцій. Осередок здійснює своє служіння в соціальній сфері під проводом черниць, яких у місті з любов’ю називають «rhibat», що з арабської означає «Божі сестри». Разом з численними волонтерами вони допомагають боротися з неписьменністю дорослих, допомагають здобувати освіту дітям, готують обіди для потребуючих, провадять дитячий садочок, надають психологічні консультації та медичну допомогу, зокрема, в лікування опіків.

Під час приватних відвідин Папу привітали черниці, які працюють в осередку. Святіший Отець особисто привітався із дітьми, які отримують підтримку в осередку, та їхніми родинами.