Папа: в Преображенні Ісус показує нам славу Воскресіння
  • Срд, 07/08/2019 - 11:01

Свято Преображення Господнього є частиною таїнства спасіння і як написав Папа у Твіттері, в ньому «Ісус показує нам славу Воскресіння: проблиск неба на землю».

«У Преображенні Ісус показує нам славу Воскресіння: проблиск неба на землю», – написав Папа Франциск у Твіттері вівторок, 6 серпня 2019 р., в урочистість Преображення Господнього.

6 серпня за новим, а 19 – за старим календарним стилем Церква святкує Преображення Господа нашого Ісуса Христа, що відбулося на горі Тавор. Про цю подію, що відбулася перед страстями Спасителя, розповідають усі чотири євангелисти.

Коментуючи розповідь святого Луки про Преображення, в неділю 17 березня цього року після проказування молитви «Ангел Господній» Святіший Отець вказав на те, що «Ісус дав Своїм учням Петрові, Якову та Івану заздалегідь засмакувати славу Воскресіння».

Як зауважив Папа, святий євангелист Лука показує нам переображеного Ісуса на горі, яка є «місцем світла, захоплюючим символом досвіду, зарезервованого для трьох учнів… Звикнувши бачити Його щоденно у простому образі Його людяності, перед обличчям цього нового сяйва, що огорнуло всю Його особу, вони вражені», – зазначив Єпископ Риму.

Ця подія трапилася у «чітко визначений момент Христової місії», тобто, після того, як Він звірився учням про те, що багато страждатиме, буде вбитий і третього дня воскресне. Ісус знає, що вони не приймають цієї дійсності, а тому необхідно їх до цього приготувати, щоб вони знали, що «це шлях, через який Небесний Отець приведе Свого улюбленого Сина до слави, воскресивши Його з мертвих».

Страждання є необхідним, але перехідним етапом. «Мета, до якої всі ми покликані, сяюча як і переображене Христове обличчя: в Ньому – спасіння, блаженство, світло, безмежна Божа любов», – наголосив Святіший Отець.