Папа: Відірватися від світських речей і споглядати Ісуса
  • Пон, 06/08/2018 - 15:45

В урочистість Преображення Господнього Папа закликає відірвати свій погляд від земного та підвести його до Христа

«Подорож учнів до гори Тавор заохочує нас відірватися від світських речей, аби споглядати Ісуса», – написав Папа Франциск у Твіттері в понеділок, 6 серпня 2018 р., в урочистість Преображення Господнього.

Церква святкує Преображення Господа нашого Ісуса Христа, що відбулося на горі Тавор, 6 серпня за новим, а 19 – за старим календарним стилем. Про цю подію, що відбулася незадовго перед страстями Спасителя, розповідають усі чотири євангелисти.

Якою ж була причина Преображення Господнього? Божий Син бажав скріпити віру Апостолів, щоб не вона захиталися під час Його страстей і смерті, а тому показується їм у сяйві Божественної могутності. Своїм преображенням Він неначе сказав: «Подивіться, ким я є; подивіться і зрозумійте, що тільки любов до людського роду є причиною мого пониження, терпіння і хресної смерті…».

Зустріч з Христом преображає людину. А те, що ми преображенні, підтверджують наші вчинки, що є наслідуванням Ісуса. Папа Франциск часто нагадує нам Ісусові слова: «Що ви вчинили одному з найменших, ви мені вчинили». Тож відчувши на собі безмежне Боже милосердя, ділімося ним з нашими ближніми, щоб коли прийде призначений час, почути від Небесного Судді: «Прийдіть, благословенні Отця мого й осягніть Царство, що приготоване вам від заснування світу! Радуйтеся і веселіться, бо нагорода ваша велика в небі!»