Папа відмовився прийняти відставку кардинала Барбаріна
  • Срд, 20/03/2019 - 10:34

Французький кардинал Філіп Барбарін залишається Архиєпископом Ліону – оголосили у Ватикані після приватної аудієнції кардинала у Папи.

Алессандро Джізотті, тимчасово виконуючий обов'язки директора Прес-служби Ватикану, виступив із заявою:

"Підтверджую, що Святіший Отець не прийняв відставку Архиєпископа Ліонського кардинала Філіпа Барбаріна. Разом з тим, усвідомлюючи труднощі, які зараз переживає архиєпархія, Святіший Отець надав кардиналу Барбаріну свободу в рішенні, яке буде найкращим для єпархії, і кардинал Барбарін вирішив тимчасово відсторонитися, звернувшись до генерального вікарія отця Іви Бомгартена з проханням взяти на себе управління єпархією. Апостольська Столиця знову настійно заявляє про свою близькість з жертвами зловживань, з вірними Ліонської архиєпархії та з всією Церквою у Франції, що переживають особливо важкий час", - інформує Vatican News.

Нагадаємо, що Архиєпископа Ліону засудили до 6 місяців ув’язнення за те, що він не повідомив органам безпеки про сексуальні зловживання, вчинені одним із священиків з його єпархії. Кардинал визнав, що повівся в цьому випадку необережно, однак ніколи не намагався приховати цю справу.