Папа: Відпустка – час на відпочинок і на оживлення стосунків
  • Срд, 07/08/2019 - 17:50

Вітаючи прочан на загальній аудієнції, Святіший Отець заохотив не занедбувати під час вакацій молитву та споглядати красу творіння, а також вказав на приклад святої Терези Бенедикти від Хреста.

«Браття і сестри, бажаю вам гарних вакацій», – таким було одне з побажань, з якими звернувся Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції в середу, 7 серпня 2019 р., її учасників, що зібралися в залі Павла VI у Ватикані. Промовляючи до прочан з Польщі, він побажав, аби відпустки були «не лише можливістю відпочити, але й нагодою для того, щоб наново оживити стосунки любові з Богом і ближніми».

«Не занедбуйте щоденну молитву, участь в недільній Єхаристії та часу, проведеного спільно з іншими. Споглядайте красу створіння, прославляючи всемогутність, мудрість і любов Творця», – заохотив він.

Приклад Едіт Штайн

Скерувавши наприкінці аудієнції окрему думку до молоді, похилих віком, хворих і молодят, Святіший Отець нагадав, що 9 серпня спогадуватимемо пам’ять святої мучениці Терези Бенедикти від Хреста Едіт Штайн, співпокровительки Європи. «Заохочую всіх, – сказав він, – споглядати її відважні рішення, виражені через справжнє навернення до Христа, так і в дарі життя, принесеному проти будь-якої форми нетерпимості та ідеологічних викривлень».