Папа: віра – це взаємини і зустріч з Божою любов’ю
  • Срд, 19/06/2019 - 14:06

У вівторок Папа Франциск закликав своїх прихильників в соціальній мережі Твіттер до усвідомлення віри як взаємин і зустрічі.

Віра є взаєминами, зустріччю і завдяки спонуці Божої любові ми можемо передавати, приймати й розуміти дар іншого та йому  відповідати» – це твіт, який  Папа Франциск опублікував на своєму аккаунті @pontifex у вівторок 18 червня 2019 року.

Ці слова перегукуються із Посланням Святішого Отця на 53-ій Всесвітній День суспільних комунікацій, що відзначався 2 червня ц.р. «Ми один одному члени. Від social network communities до людської спільноти», – такою є тема цього послання, в якому Папа наголошує, що Церква – це також мережа, сплетена євхаристійним сопричастям, де єдність ґрунтується не на «like», але на істині, тобто, на «амінь».

Він підкреслює, що «актуальний контекст закликає нас усіх інвестувати в стосунки, утверджувати також і в мережі та через мережу міжособистісний характер нашої людської природи. Ми, християни, покликані ще більше свідчити це сопричастя, яке позначає нашу ідентичність віруючих».