Папа висловив близькість страждаючим від прокази
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

Щорічно в останню неділю січня відзначається Всесвітній день боротьби з проказою. Його мета - привернути увагу до проблеми не тільки медичної, але й загальносвітової громадськості, органів адміністративного управління, громадських організацій, ділових кіл, благодійних фондів, релігійних громад і приватних осіб.

 

27 січня Бенедикт XVI нагадав про обов'язок християн піклуватися про хворих, особливо тих, які страждають на важкі захворювання, таке як проказа. "Я висловлюю свою близькість до тих, хто страждає від цього захворювання і підтримую дослідників, медичних фахівців та волонтерів, особливо тих, які є членами католицьких організацій та "Асоціації друзів Рауля Фалера". Я прошу для всіх духовної підтримки св.Дам'яна де Вестера і св.Маріанни Коуп, які присвятили своє життя людям, що страждають від прокази", - сказав Папа до зібраних на площі св. Петра 27 січня.

 

Тільки в 2011 р. в світі було зафіксовано 220 тис. випадків нових захворювань на проказу. За словами архиєпископа Зигмунта Зимовського, голови Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, нові випадки захворювань свідчать про недостатній доступ людей до засобів діагностики, недостатню освіту і про велику потребу гігієнічно-санітарних дій.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va