Папа ввірив Пречистій Діві Марії свою подорож до Азії
  • Срд, 20/11/2019 - 10:31

У вівторок вранці, 19 листопада 2019 р., напередодні своєї 32-ї Апостольської подорожі Папа Франциск, за традицією вирушив до римської Великої базиліки Пресвятої Марії (Santa Maria Maggiore), аби помолитися перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Спасіння римського люду» (Salus Populi Romani).

Кожного разу, коли Святіший Отець відвідує цю базиліку, він ставить букет квітів перед цією іконою. Ця ікона пресвятої Богородиці з маленьким Ісусом на руках свідчить про віру Божого люду, що протягом сторіч припадав до Пречистої Діви Марії в найважчі хвилини, усвідомлюючи, що те, що неможливе для людей, є можливим для Бога. 

Ця ікона завжди була особливо дорогою для отців-єзуїтів і Вселенських Архиєреїв. Святий Ігнатій Лойола, засновник Товариства Ісусового, відслужив свою першу Святу Месу саме в базиліці Santa Maria Maggiore. В 1950 році Папа Пій XII віддав шану цій іконі після проголошення догми про Внебовзяття Пречистої Діви Марії. В серпні 2000 року ікона Salus popoli romani була виставлена під час Всесвітнього дня молоді в Римі: тоді Папа Іван Павло ІІ передав її разом із розп’яттям молоді для того, аби вони пам’ятали, що Пречиста Діва Марія є Матір’ю, Яка веде до Христа. Ще на початку свого понтифікату святий Іван Павло ІІ доручив, щоб у базиліці перед іконою Salus Populi Romani постійно горіла лампадка як свідчення його великої набожності до Матері Божої.