Папа закликав приєднатися до ініціативи «Хвилина задля миру»
  • Срд, 05/06/2019 - 17:33

Її організовує Міжнародний Форум Католицької Акції в річницю молитви за мир у Святіший Землі, що відбулася у Ватиканських садах 5 років тому.

«Наступної суботи, 8 червня, припадатиме 5 річниця зустрічі, що відбулася тут, у Ватикані, між Президентами Ізраїлю та Палестини зі мною та Патріархом Вартоломеєм. О 13:00 всі ми запрошені присвятити “хвилину для миру”: на молитву – віруючі, на призадуму – ті, хто не вірить, але всі разом задля більш братерського світу. Дякую Міжнародній Католицькій Акції, яка пропагує цю ініціативу», – із таким закликом наприкінці загальної аудієнції, що відбувалася на площі Святого Петра в середу, 5 червня 2019 р., звернувся Папа Франциск.

Всесвітня акція: «Одна хвилина задля миру»

«Де б ти не перебував, о 13:00 8 червня, зупинися, схили голову та молися за мир», – таке запрошенням до всіх людей доброї волі скеровує Міжнародний Форум Католицької Акції, згадуючи річницю історичної зустрічі, яка з ініціативи Папи Франциска відбулася у Ватиканських садах 8 червня 2014 року. Того дня до Ватикану, на запрошення Святішого Отця, оголошене під час його паломництва до Святої Землі, прибули Президенти Ізраїлю та Палестини, а також Константинопольський Патріарх Вартоломей І, щоб провести міжрелігійну молитву за мир.

Щоб оживити послання цього пам’ятного дня та знову піднести молитву за дар миру, Міжнародний Форум Католицької Акції пропонує всім чоловікам і жінкам доброї волі зупинитися на хвилинку о 13-й годині, та, відповідно до своїх релігійних звичаїв, піднести молитву за мир, який, на жаль, розбитий у різних частинах світу, або ж перебуває під загрозою. Цього року організатори заохочують зосередити увагу на «Документі про загальнолюдське братерство задля всесвітнього миру та спільного співжиття», який на початку лютого в Абу-Дабі підписали Папа Франциск та Великий Імам Ахмед Аль-Таїб.