Папа: Залишаймося витривалими в молитві за український народ
  • Нед, 21/08/2022 - 19:11

Папа Франциск закликав і далі молитися та підтримувати Україну, а також висловив упевненість у тому, що в Нікараґуа ще існує можливість для подолання напруження шляхом діалогу.

Зустрічаючись із паломниками, Папа Франциск не втомлюється закликати до солідарності та молитви за Україну. Також і після проказування молитви «Ангел Господній» в неділю, 21 серпня 2022 р., перед тим як попрощатися, побажавши всім за своїм звичаєм гарної неділі й попросивши молитися за нього, Святіший Отець сказав: «Залишаймося витривалими в близькості та в молитві за дорогий український народ, який потерпає від жахливої жорстокості».

Перед тим Папа Франциск скерував думку до Нікарагуа, де панує напружена суспільно-політична ситуація, що вилилася також і в акти переслідування проти Католицької Церкви. «Браття і сестри, – мовив він, – з тривогою та болем слідкую за ситуацією, що створилася в Нікараґуа, залучаючи людей та інституції. Хочу висловити свою переконаність і мої сподівання, що через щирий і відкритий діалог ще вдасться знайти основи для шанобливого та мирного співіснування. Просімо в Господа за заступництвом Пречистої, аби вдихнув у серця всіх таке конкретне бажання».