Папа заохочує молитись у жовтні за новий імпульс у місіонерській діяльності Церкви
  • Втр, 01/10/2019 - 18:32
У перший день жовтня оприлюднено відеоролик, в якому Святіший Отець представляє молитовне намірення для Всесвітньої мережі молитви Папи, закликаючи молитись за пробудження «нової місіонерської весни в Церкві».
 

Сьогодні потрібен новий імпульс у місіонерській діяльності Церкви, щоб вийти назустріч викликові звіщати Ісуса, що помер і воскрес. Потрібно дійти до периферій, до людських, культурних та релігійних середовищ, які ще й далі далекі від Євангелія: і це ми називаємо missio ad gentes (тобто, євангелізацією тих, які ще не пізнали Христа). І пам’ятаймо, що серце місії Церкви – це молитва. В цьому Надзвичайному місіонерському місяці молимось за те, щоб Святий Дух зродив нову місіонерську весну для всіх охрищених та посланих Христовою Церквою.

Такими словами Папа Франциск звернувся до членів «Апостольства молитви», яке після реформи сьогодні відоме як Всесвітня мережа молитви в наміреннях Папи, у відеопредставленні молитовного намірення на жовтень 2019 року, яке заохочує молитись, щоб натхнення Святого Духа пробудило нову місіонерську весну в Церкві.

Вже понад 175 років у світі підноситься молитва мирянського товариства «Апостольство молитви», яке виникло 1844 року у Франції в середовищі єзуїтського душпастирства, а сьогодні поширене в усьому світі, нараховуючи приблизно 45 мільйонів членів, також і в Україні. Особливістю його молитовної практики є щоденна так звана «Молитва пожертвування» в наміреннях, які на кожен місяць року подає Святіший Отець.

Починаючи від січня 2016 року, Папа Франциск особисто представляє ці щомісячні молитовні намірення за допомогою відеопослання. Відеоролики приготовляються за співпрацею Дикастерії в справах комунікації та аргентинсько-іспанського медіа-агентства «La Machi», що спеціалізується в сфері комунікації релігійних цінностей.