Папа заохочує молитися за те, щоб сім’ї були «лабораторіями гуманізації»
  • Чтв, 01/08/2019 - 18:13

В перший день серпня опубліковано відеоролик, в якому Святіший Отець представляє молитовне намірення для Всесвітньої мережі молитви Папи.

«Який світ хочемо залишити на майбутнє?» – цим запитанням Папа Франциск розпочинає відеопредставлення молитовного намірення на серпень 2019 року для членів «Апостольства молитви», яке після реформи сьогодні відоме як Всесвітня мережа молитви в наміреннях Папи.

«Залишмо світ з родинами», – закликає Святіший Отець, додаючи: «Заопікуймося сім’ями, бо вони є справжніми школами завтрашнього дня, простором свободи, осередками людяності. Й надаймо їм належний простір для особистої та спільнотної молитви».

Тож з огляду на це, Глава Католицької Церкви заохочує: «Молімося за те, щоб сім’ї, завдяки життю молитви й любові, дедалі більше ставали “лабораторіями гуманізації”».

Трирічна ініціатива

Вже понад 175 років у світі підноситься молитва мирянського товариства «Апостольство молитви», яке виникло 1844 року у Франції в середовищі єзуїтського душпастирства, а сьогодні поширене в усьому світі, нараховуючи приблизно 45 мільйонів членів, також і в Україні. Особливістю його молитовної практики є щоденна так звана «Молитва пожертвування» в наміреннях, які на кожен місяць року подає Святіший Отець.

Починаючи від січня 2016 року, Папа Франциск особисто представляє ці щомісячні молитовні намірення за допомогою відеопослання. Відеоролики приготовляються у співпраці Дикастерії в справах комунікації та аргентинсько-іспанського медіа-агентства «La Machi», що спеціалізується в сфері комунікації релігійних цінностей.