Папа засуджує теракти в Страсбурзі та Кампінас і молиться за постраждалих
  • Чтв, 13/12/2018 - 13:06

Державний Секретар надіслав телеграми співчуття від імені Папи Франциска відповідним ієрархам

Рішучий засуд, глибокий сум, співчуття та молитва. Такі почуття Святішого Отця описані в телеграмах, які кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав Архиєпископові Страсбурга та адміністраторові Кампінаської архидієцезії в Бразилії з приводу терактів, які скоєно в цих містах.

Рішучий засуд теракту в Страсбурзі

Через телеграму на ім’я Страсбурзького Архиєпископа Люка Равеля, Папа Франциск «ще раз висловлює свій рішучий засуд таким актам», зізнаючись у почуттях смутку та стурбованості з приводу теракту, скоєного на різдвяному ярмарку, внаслідок якого загинуло троє людей, а 15 отримали поранення.

Святіший Отець запевняє родини та всіх тих, кого торкнулося це насильство, в свої молитвах. Окрему думку він скеровує до медпрацівників і волонтерів, які надають допомогу пораненим. «Як знак відради, – читаємо в телеграмі, – він випрошує Божого благословення для постраждалих, для тих, хто їм допомагає та для всього французького народу».

Співчуття постраждалим від стрілянини в Кампінас

Божому милосердю Папа Франциск ввіряє постраждалих від стрілянини, в катедральному соборі Кампінас у Бразилії: під час Святої Меси 49-річний чоловік відкрив вогонь, убивши п’ятьох і поранивши трьох учасників молитви перед тим, як скоїти самогубство.

У телеграмі співчуття на ім’я адміністратора Кампінаської архидієцезії читаємо, що Святіший Отець «глибоко зворушений» цією трагедією та запевняє свою близькість та співчуття родинам, які втратили своїх найдорожчих та всій церковний спільноті. Папа молиться за «швидке одужання поранених», заохочуючи всіх «перед обличчям болю шукати розраду та силу у Воскреслому Ісусі» та молячись за те, «аби в годину випробування не забракло надії, щоб над ненавистю і помстою переважали прощення та любов».