Папа зателефонував на італійське телебачення, щоб підтримати усіх, хто потерпає від наслідків пандемії
  • Суб, 11/04/2020 - 12:48

Святіший Отець зателефонував у прямому ефірі до телепередачі на італійському телебаченні, щоб висловити свою солідарність з усіма, хто потерпає від наслідків пандемії.

Пополудні 10 квітня 2020 р. голос Папи Франциска несподівано залунав у студії італійського суспільного мовника Rai та в домівках телеглядачів, які дивилися передачу «На Свій образ», що була присвячена Великій П’ятниці. Захоплена зненацька телеведуча Лоренця Б’янкетті не приховувала своїх емоцій, коли наприкінці програми, приймаючи в студії телефонний дзвінок, впізнала голос Святішого Отця, якому подякувала за всі вияви близькості та поставила запитання про те, як він переживає ці дні.

«Сьогодні, в цей момент, роздумую про розп’ятого Господа та про численні історії розп’ятих протягом історії, також і тих сьогоднішніх, розіп’ятих пандемією: лікарів, медсестер і медбратів, черниць, священиків, які немов солдати, померли на фронті, віддали життя з любові, витривавши як Марія під хрестами, як своїми, так своєї спільноти, в лікарнях, піклуючись про хворих. Також і сьогодні існують розіп’яті, що вмирають з любові, саме такі думки приходять мені тепер», – мовив Папа, що готувався до відправи Літургії Страстей в базиліці Святого Петра.

Святіший Отець запевнив у своїй близькості з Божим людом, з тими, які найбільше страждають, насамперед, з «жертвами цієї пандемії та болями світу», але підкреслив, що його погляд звернений на небо, «до надії, бо надія не розчаровує: вона не забирає біль, але не розчаровує». Він нагадав, що пасхальні події закінчуються воскресінням та миром, однак, не йдеться про «хепіенд», але про жертву любові, що допомагає перейти тією важкою дорогою, якою Господь пройшов перед нами, «що нас втішає та додає нам сил».