Папа жалкує, що китайські єпископи не можуть вільно приїхати до Ватикану
  • Нед, 21/09/2014 - 11:06

Папа закликав єпископів поставити життя і служіння на службу "місіонерському наверненню", якого сьогодні очікує народ Божий і в центрі якого знаходиться "місіонерське служіння Церкви людству" за прикладом Христа, Який омив ноги своїм учням. Церква покликана робити людей ближчими одне до одного, викорінювати приниження, приймати людське життя, і тому "потребує пастирів, які знають, як стати на коліна перед іншими, щоб омити їм ноги", зазначив Святіший Отець Франциск.

Він зустрівся 20 вересня 2014 р. у Ватикані з єпископами, які брали участь в римському семінарі, організованому Конгрегацією євангелізації народів. Згідно з словами Папи, сьогодні єпископ повинен бути "поруч з людьми", відзначатися батьківством та лагідністю, терпінням і милосердям, бідністю, простотою і аскетизмом. "Будьте уважні до ваших священикам, піклуйтеся про богопосвячене життя, любіть бідних", - закликав Понтифік єрархів.

Франциск зізнався, що його мрія, щоб китайські єпископи, які отримали посвяту в останні роки, були присутні на таких зустрічах. Хоча це поки не можливо, "в глибині душі" Папа сподівається, "що не за горами той день". Він запевнив китайських єпископів у своїй солідарності і попросив їх не відчувати себе покинутими і самотніми.

Папа нагадав, що Церква перебуває в ці дні в фазі підготовки до Синоду Єпископів на тему сім'ї, і попросив єрархів про молитву в цій інтенції. "Сім'ї є основою в справі євангелізації, з своєю освітньою місією і активною участю в житті парафіяльної спільноти", - сказав Святіший Отець. Він закликав єпископів "сприяти провідництву сімей, уважно ставитися до них, супроводжувати і навчати, завдяки чому вони зроблять свій найкращий вклад в життя Церкви і суспільства".