Папа: Жінка – Божа співробітниця в народжуванні нового життя
  • Втр, 28/08/2018 - 14:55

Папа написав привітання учасниками 38-го молодіжного наметового табору в санктуарії святого Ґабріеля від Скорботної Богомотері, що в центральній Італії.

Жінка – це «співробітниця Бога в народжуванні нового життя», вона виконує «незамінну роль у сім’ї» та робить «незамінний внесок» у суспільне життя. На це звернув увагу Папа Франциск у своєму посланні до учасників щорічного, вже 38-го з черги, молодіжного наметового табору, що від 21 до 25 серпня 2018 відбувався в санктуарії святого Ґабріеля від Скорботної Богоматері, що в центральноіталійській провінції Терамо.

Роздуми про становище жінки

Сотні юнаків і дівчат з усієї Італії зібралися, щоб провести час у молитві, роздумах і здійснити піше паломництво. Табір проходив під гаслом «Жінка: священна чи невільниця?». Він був присвячений роздумам про становище жінки в рамках приготування до наступного Всесвітнього дня молоді, що відбуватиметься в Панамі, зосередившись на темі цьогорічного відзначення на місцевому рівні, що проходило в Квітну Неділю на тему: «Не бійся, Маріє, Ти бо знайшла ласку в Бога». Святу Месу з нагоди завершення табору 25 серпня очолив кардинал Тарчізіо Бертоне, вислужений Державний Секретар, який зачитав послання від Папи Франциска.

Піднесене покликання жінки

«Як же ж прекрасно, що протягом цих днів так багато людей зібралися для того, щоб роздумувати над піднесеним покликанням жінки, співробітниці Бога в народжуванні нового життя, як також про Її незамінну роль у родині та її незамінний внесок у суспільство, зокрема, в дбання про іншого, про слабкого та беззахисного», – написав Святіший Отець, побажавши, аби «розширювався простір для присутності та діяльності жінок, як у церковному середовищі, так і в громадському та професійному, аби могли повністю проявитися дарування ніжності та лагідності, якими багата жіноча душа».