Папа: Жінка робить світ прекрасним
  • Птн, 08/03/2019 - 15:57

Приймаючи 8 березня делегацію Американського Єврейського Комітету, Папа Франциск присвятив окрему думку ролі жінок у світі

«Сьогодні, 8 березня, хочу також сказати кілька слів про незамінний внесок жінки в будування світу, що буде домом для всіх. Жінка – це та, яка робить світ прекрасним, яка його оберігає та підтримує його життя. Вона вносить у нього ласку, що оновлює речі, обійми, які не відкидають, мужність самопосвяти», – сказав Папа Франциск, зустрічаючись у п’яницю з делегацією Американського Єврейського Комітету.

Як підкреслив Глава Католицької Церкви, саме з материнської ніжності «народжується й відроджується мир», а тому «мрія про мир здійснюється, споглядаючи на жінку».

«Це не випадково, що в розповіді з Книги Буття жінку створено з ребра чоловіка під час його сну. Тобто, походження жінки близьке до серця та пов’язане з мріями, зі сновидіннями. Тому вона приносить у світ мрію любові. Якщо нам лежить на серці майбутнє, якщо мріємо про майбутнє миру, то необхідно надати належний простір жінці», – наголосив Папа.