Папа: живімо радістю Євангелія, перебуваючи з Христом і з братами
  • Чтв, 26/09/2019 - 17:31

Папа Франциск зустрівся із понад 400 членами італійської спільноти «Еммануїл», яка вже майже 40 років трудиться серед потребуючих та узалежнених людей.

«Ваша спільнота, що народилась у різдвяну ніч, виявляє втілену у служіння віру. Ви розпочали ваш шлях із жесту прийняття. У ділах милосердної любові Церкви завжди так діється: Господь стукає у наші двері із обличчям вразливих осіб, братів і сестер, які живить в убогості, залишенні, рабстві… І ви відчинили, відповіли та продовжуєте відповідати “так”, бо найважчою річчю є бути витривалими, прямувати вперед… Із цього паростка розвинулись різні сектори вашої спільноти, кожен із яких є місцем та моментом прийняття», – мовив Святіший Отець, приймаючи у четвер, 27 вересня 2019 р., у Ватикані представників спільноти «Еммануїл» з міста Лечче, що в південно-східній частині Італії.

Спершу Папа Франциск подякував за слова привітання о. Маріо Марафіоті, одному із засновників та ідейників цієї харитативної спільноти, що від 1980 року піклується людьми з узалежненями. Далі він висловив свою глибоку вдячність усім членам спільноти за багаторічні зусилля, які вони робили і далі роблять на користь потребуючих осіб, не зводячи свою спільноту до звичайної допомогової організації.

Подяка за служіння

Єпископ Риму додав: «Дякую Богові разом із вами за цей шлях. Він, разом із Своїм Духом, надихає до вибору та дає силу, аби його здійснити; Він дає любов для служіння братам та сестрам із співчуттям, близькість та безкорисливістю. Ви з власного життєвого досвіду можете засвідчити, що кожна річ походить від Нього, є Його даром. І це допомагає залишатись вдячними, перебувати в прославі та радісному усвідомленні того, що це діло не ваше, але – Боже».

Бути з Христом та з ближніми

Серед іншого, Папа Франциск вказав на потребу подвійного перебування: бути з Христом і бути з братами, що у потребі. «Це шлях, який вказує сама назва спільноти: Еммануїл. Бог показує нам цей шлях: Він, Який є Любов’ю, є Богом-з-нами. І не як ідея чи, що гірше, як ідеологія, але як життя, життя Ісуса. Він – Еммануїл, Бог-із-нами, Який засвідчив любов Отця, до кінця розділивши наш людський стан».

«Дякую за цей візит. Для мене завжди є даром і приємністю зустрічатись, із спільнотами, які прагнуть жити радістю Євангелія. Дякую і доброго вам шляху! Нехай Господь, Бог-із-нами, вас благословить, а Пресвята Богородиця вас оберігає. І не забувайте молитися за мене. Дякую!» – мовив на закінчення Вселенський Архієрей.