Папа журналістам: ґрунтуйте свою працю на фактах і не поширюйте fake news
  • Чтв, 04/04/2019 - 17:59

4 квітня 2019 р. в апостольському палаці у Ватикані Святіший Отець прийняв делегацію католицьких та англіканських журналістів з Німецької Республіки, вказуючи на важливість їхньої спільної праці.

«Ваша зустріч є виразом живого діалогу між Церквами та громадським радіо і телебаченням у Німеччині. Спілкування зроджує розуміння, відкриває горизонти, а перебування разом створює простір для вільного і відкритого обміну інформацією, думками та висновками», – мовив Святіший Отець, приймаючи у четвер, 4 квітня 2019 р., в апостольському палаці у Ватикані делегацію католицьких та англіканських журналістів Німеччини, до якої входили представники місцевої Єпископської Конференції. При цій нагоді Глава Католицької Церкви заохотив присутніх ґрунтувати свою працю на фактах, не поширюючи fake news (фальшиві новини); дбати про об’єктивність, а не прислухатись до чуток; опиратись на точних дослідженнях, а не на припущеннях.

Відповідальність медія

За словами Святішого Отця, сьогодні ми живемо в часі, що позначений хвилюючим розвитком подій, йдеться про «заперечення права на життя, просування евтаназії, заперечення соціальної рівності, відсутність інтеграції, порушення людської гідності та свободи совісті». Тому Папи наголосив: «У цьому контексті на громадських засобах масової комунікації лежить відповідальність за те, щоб рішуче зайняти позицію на користь дорогоцінного блага людської свободи». Він теж підкреслив, що у цьому завданні їх завжди також підтримують Церкви, які отримали від Спасителя окрему місію.

Подяка за служіння суспільству

На завершення зустрічі Єпископ Риму висловив глибоку вдячність присутнім за їхню працю. «Як журналісти, ви ставите людей у центр своєї уваги з наміром зробити свій внесок, аби їхнє життя було й залишалось гідним, щоб його прожити. Надіюсь, що у ваших репортажах ніколи не бракуватиме добрих речей, багатьох хороших новин, про які варто розповісти і які додають надії», – мовив Папа, побажавши, щоб Господь супроводжував їх Своїм благословенням та близькістю.