Папа: Зіткнувшись з тероризмом, розуміємо чому Ісус помер на хресті
  • Срд, 27/04/2022 - 11:22

Папа Франциск зустрівся з групою шріланкійців, між якими були друзі і представники сімей, які втратили своїх близьких під час серії терактів, скоєних три роки тому під час Великодня.

У понеділок, 25 квітня 2022 р., у ватиканській базиліці Святого Петра відбулася Свята Меса з нагоди третьої річниці терористичних актів, що відбулися під час святкування Великодня у кількох містах Шрі-Ланки, внаслідок яких було поранено багато осіб та вбито понад 250 людей. Після богослужіння, яке очолив кардинал Малкольм Ранджіт, Архиєпископ Коломбо, до базиліки прибув Папа Франциск, який благословив паломників та звернувся до них зі словом підтримки.

Мир воскреслого Христа як запорука світла надії

«Мир вам», – цими словами воскреслого Христа Святіший Отець розпочав своє звернення до шрі-ланкійських родин, приєднуючись до їх молитов за жертв терактів. Папу слухали близько 3 500 вірних, що прибули переважно з Риму та різних частин Італії. Крім того, на зустрічі були присутні кілька десятків постраждалих від цих нападів, серед яких також діти з інвалідністю.

«Коли зустрічаємося із жахом та абсурдністю певних вчинків, які, здається, неможливо, щоб їх чинили люди, діяльність лукавого є очевидною. І тоді ми розуміємо чому Божий Син – Невинний, Святий, Праведний, мав померти хресною смертю, щоб нас спасти. Він взяв на себе не тільки смерть, але й жорстокість зла, ненависть, братовбивче насильство. Його хрест і Його Воскресіння є світлом надії в найгустішій темряві», – зазначив Папа Франциск.

Підтримка та спільна молитва

Висловивши слова підтримки, Святіший Отець помолився з усіма присутніми за всі жертви насильства та війни, а особливо тероризму. Він побажав, щоб рани жахливої трагедії змогли зцілитися завдяки спільним зусиллям. «Нехай теперішні труднощі зможуть знайти вирішення завдяки зусиллям та співпраці всіх», – додав Папа Франциск. Він також звернувся до представників державної влади Шрі-Ланки, закликаючи остаточно з’ясувати, хто стоїть за великодньою трагедією 2019 року. «Це принесе мир вашому сумлінню та батьківщині», – сказав Папа.

Святіший Отець також висловив близькість усім мешканцям Шрі-Ланки, згадуючи свою Апостольську подорож до цієї країни у 2015 році. На завершення він поблагословив паломників, подякувавши за їхні свідчення.