Папа знову критикує гендерну ідеологію: призводить до тиранії
  • Срд, 11/03/2020 - 10:52

Святіший Отець вкотре сильними словами критикував гендерну ідеологію. За словами Архиєпископа Домініка Лебруна, це було найважливішою темою першої аудієнції для французьких єпископів, які приїхали до Риму з візитом ad limina.

Розповідаючи про зустріч з Папою, митрополит Руана сказав, що Папа Франциск довго розмовляв з єпископами про різноманітність статі. У цьому контексті він цитував Пола Рікера, для якого найбільша тиранія виникає саме з відкинення різноманітності. Папа наголосив, наскільки шкодить гендерна теорія, переконуючи людей, що можна звільнитися від різноманітності статі.

Лікуючись від застуди, Папа присвятив розмові з першою групою французьких єпископів 2,5 год. На початку він перепросив, що через загрозу коронавірусу їх розсадили на відстані більше метра. Однак, на закінчення аудієнції він сам порушив санітарні норми і потис руку всім єпископам.

Архиєпископ Лебрун зазначив, що ситуація Церкви у Франції ніколи не була чужою. Однак він не був обізнаний з масштабом її проблем. Коли він сказав, що складно бути єпископом, коли є три вакантні парафії, митрополит Руана повинен був виправити його, вказавши, що зараз у нього сімнадцять парафій без священника.

Французькі єпископи також говорили з Папою про коронавірусну епідемію та економічну і екологічну кризу. Особливим чином Папа Франциск попросив єпископів дбати про близькість зі своїми священниками.