Папа зустрівся з лауреатом Нобелівської премії миру Кайлашом Сат'ярті
  • Суб, 17/11/2018 - 18:25

Глава Католицької Церкви обговорив з правозахисником глобальні проекти щодо захисту неповнолітніх

У п’ятницю, 16 листопада 2018 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Кайлаша Сат’ярті, індійського правозахисника і борця за права дітей, який 2014 року був нагороджений Нобелівською премією миру. Під час зустрічі йшлося, зокрема, про опрацювання зобов’язуючої конвенції ООН щодо сексуальних надуживань і порнографії в мережі інтернет. Про це після аудієнції активіст розповів нашому колезі з англійської редакції Робінові Ґомесу.

Підтримка Папи для ініціатив правозахисника

«Зустріч зі Святішим Отцем – це завжди велика приємність та джерело натхнення, – сказав Кайлаш Сат’ярті. – Я зустрічався з ним раніше, але цього разу прийшов з особливим порядком денним, просячи його підтримки щодо мого запиту приготувати законодавчо зобов’язуючу конвенцію ООН, щоби зупинити сексуальні надуживання та порнографію он-лайн. Він рішуче мене підтримав. І не тільки: він сказав, що працюватиме в цьому напрямку. Й це вже велика річ».

Правозахисник також зазначив, що говорив з Главою Католицької Церкви про необхідність глобальної оперативної групи для боротьби з порнографією, сексуальними зловживаннями та торгівлею людьми, що матиме екстратериторіальну юрисдикцію, оскільки злочини в мережі виходять за межі національних кордонів.

«Я сказав йому також, що потрібно створити міжнародну телефонну лінію для підтримки жертв торгівлі людьми, куди можуть звернутися вони та ті, які їм допомагають. Її повинен моніторити Інтерпол та інші агентства ООН. Він погоджується з цим проектом і підтримує його», – зауважив Сат’ярті, додавши, що висловив Папі своє захоплення його зусиллями у сфері запобігання зловживанням у церковних інституціях.

Десятки тисяч врятованих дітей

Кайлаш Сат’ярті є засновником кількох організацій та фундацій, які боряться за права дітей, зокрема, проти експлуатації дитячої праці. Команда з «Bachpan Bachao Andolan» станом на сьогодні звільнила з тенет примусової праці, рабства й торгівлі людьми майже 90 тисяч дітей і неповнолітніх в Індії. У 1998 року він ініціював та очолив Глобальний Марш проти дитячої праці, що подолав 80 тисяч кілометрів через 103 країни світу.