Папа зустрівся з Президентом Вірменії
  • Птн, 19/09/2014 - 19:12

19 вересня 2014 року Папа Франциск прийняв на аудієнції Президента Республіки Вірменія Сержа Саргсяна. Глава держави зустрівся також з кардиналом Держсекретарем П'єтро Пароліном, якого супроводжував секретар з відносин Апостольського Престолу з державами Архиєпископ Домінік Мамберті.

Під час сердечних переговорів було висловлено задоволення розвитком та зміцненням двосторонніх відносин. Йшлося також про особливу роль християнства в історії і житті вірменського суспільства, про регіональні політичні ситуації. Було висловлено переконання, що подолання складних проблем можна осягнути шляхом діалогу між усіма зацікавленими сторонами. Крім того, розмова стосувалася проблеми конфліктів на Близькому Сході. Сторони висловили сподівання, що до мирного співіснування в усьому регіоні можуть привести загальні зусилля народів і релігійних громад.

Особливу увагу під час розмов було приділено ситуації християнських громад та інших релігійних меншин у регіоні і гуманітарної кризи в постраждалих від конфліктів районах.