Папі-емеритові Бенедиктові XVI виповнилося 93 роки
  • Чтв, 16/04/2020 - 12:17

Вислужений Єпископ Риму й надалі звершує служіння у формі, притаманній цьому етапові життя: молиться за Церкву і за свого наступника, як також за нас усіх.

У Велику Суботу 93 років тому, 16 квітня 1927 року, в маленькому баварському містечку Марктль-ам-Інн на півдні Німеччини, в родині офіцера поліції Йозефа Ратцінґера народився син, який того ж самого дня був охрищений та отримав ім’я Йозеф Алоїз. Через 78 років, 19 квітня 2005 року його обрано Наступником святого Петра, і він взяв ім’я Бенедикт XVI. Сьогодні, передавши сім років тому кермо Петрового човна своєму наступникові, він присвятив решту свого життя молитві за Церкву, за кожного з нас.

Що можна побажати людині з цієї нагоди? Мабуть, того, щоб він і надалі міг у спокої переживати цей час, з усіма плодами й радощами, які випливають із близькості з Богом. І щоб це послання радості й миру в приготуванні до зустрічі з Господом було сприйняте спільнотою Церкви, як багатство. Щоб всі ми відчували плоди його молитви за нас, щоб збагнули і сприйняли його духовне служіння для Церкви. А найкращим подарунком буде наша молитва.