Папська рада з культури розпочала пленарне засідання
  • Чтв, 16/11/2017 - 15:28

Як змінюється образ людської особистості в актуальних умовах? Як наука і техніка змінюють фундаментальні антропологічні поняття? Це лише деякі питання, котрим присвячене нинішнє пленарне засідання Папської ради з культури. Воно проходить 15-18 листопада 2017 року в генеральній курії Ордену Єзуїтів в Римі.

Учасники форуму обговорюватимуть три головні теми: можливості маніпуляцій над тілом, які надає медицина і генетика; етичні проблеми, які створюють нейронауки; соціальні та антропологічні зміни, викликані розвитком машин.

"Ці питання, які ще зовсім недавно, здавалося, відносились до книжок або фантастичних фільмів, сьогодні стали реальністю і є також викликом для теології та душпастирства. Учасники пленарного засідання будуть намагатися зрозуміти, яким може бути світ в майбутньому і як відповісти на глибокі питання людей, які будуть жити в ньому, і вже частково живуть", - йдеться в спеціальному повідомленні Папської ради з культури.

У зустрічі візьмуть участь 27 членів цієї ватиканської дикастерії, серед яких кардинали, єпископи і вірні миряни, а також 27 консультантів з різних частин світу. До них приєднаються інші експерти. Очолить засідання глава Папської ради, кардинал Джанфранко Равазі.