Папський дипломат ООН втратила відчуття спільної відповідальності
  • Нед, 23/08/2015 - 16:12

Міграційна криза має бути вирішена шляхом усунення її причин, отже, війни, політичного хаосу і злиднів, підкреслив ватиканський дипломат при органах ООН в Женеві. Архиєпископ Сільвано Томмазі взяв участь в організованій рухом "Причастя і звільнення" (Comunione e Liberazione) зустрічі на користь дружби між народами, що проходила в минулі дні в італійському Ріміні. В інтерв'ю Радіо Ватикану єрарх висловив думку, що в сучасному світі є політична воля, щоб зберегти нерівності між країнами. Це призводить до бідності та міграції.
Говорячи про приплив мігрантів, папський дипломат попередив, що найважчий час ще попереду. Недостатньо просто прийняти біженців, потрібно дбати про їх інтеграцію. Це може бути особливо важко у разі іммігрантів-мусульман.

"Існує зобов'язання забезпечити гостинність, але є також право на збереження своєї самобутності. У цьому випадку, насамперед, християнської ідентичності, особливо в умовах припливу іммігрантів-мусульман, які мають певні проблеми з прийняттям відділення релігії від політики. Це має значення для їх інтеграції. Що робити в такій ситуації? Ми повинні сказати, що є певні базові цінності, які повинні бути прийняті. Деякі з них - це повага до суспільного плюралізму, поділу політики і релігії, прийняття нормального демократичного процесу, щоб забезпечити послідовне і конструктивне співіснування ", - вважає архиєпископ Томмазі.

Єрарх також зазначив, що сучасний світ зберігає повну байдужість до гонінь на християн, так якби їх основні права були меншими за права інших людей.

Ватиканський дипломат також критично висловився про діяльність Організації Об'єднаних Націй, в якій він є спостерігачем. ООН втратила відчуття спільної відповідальності та солідарності щодо людської сім'ї, а її основними принципами стали нещадний індивідуалізм і свобода без відповідальності. Це проявляється, зокрема, у блокуванні дій, необхідних для вирішення поточних проблем, припустив постійний спостерігач Святого Престолу при ООН в Женеві.