"Папський" Fiat проданий за 300 тисяч доларів
  • Суб, 02/04/2016 - 08:33

За 300 тисяч доларів був проданий на аукціоні в Нью-Йорку Fiat 500 Lounge, яким користувався Папа Римський Франциск під час візиту у США минулого року.

Аукціон автомобіля, оголошений Архідієцезією Нью-Йорка 17 березня на сайті www.charitybuzz.com, завершився 31-го березня ввечері.

Як повідомило Інтернет-видання "New York Daily News", в останні дні торгів суми різко зростали і незадовго до їх закінчення пропонували набагато більшу ціну, ніж ціни на цей тип автомобіля в автосалонах. Офіційна ціна Fiat 500 Lounge з алюмінієвими колесами, скляним дахом, системою стерео-premium становить 24 695 доларів.

Хто виграв аукціон, офіційно не повідомляється, у той час, як на Twitter канадський підприємець і директор компанії Peerage Capital Group - Майлз оголосив, що саме він став власником "папського" Fiat з Нью-Йорка.

У відповідності з волею Церкви гроші з аукціону будуть спрямовані на потреби шкіл католицької Архідієцезії Нью-Йорка, а також на благодійні організації: Католицькі благодійні організації, Catholic Relief Services і Catholic Near East Welfare Association. Крім того, переможця аукціону особисто, протягом 10-15 хвилин, вітатиме кардинал Тімоті Долан в Нью-Йорку у соборі святого Патріка.

Під час візиту до США, у вересні минулого року, Папа Римський Франциск відвідав Вашингтон, Нью-Йорк та Філадельфію. У Філадельфії вже відбувся аналогічний аукціон, на якому за "папського" Фіата віддали 82 тис. доларів.